Personlig udvikling i et stærkt fællesskab er helt afgørende på The International – uanset om det er i hverdagen eller som her på studietur i San Francisco.

The International – Academy and Boarding School of Denmark er Danmarks nye internationale 100% engelsksprogede efterskole

Et storstilet projekt som startede med en enkelt international Cambridge klasse som en del af Vedersø Idrætsefterskole har nu udviklet sig til en helt ny unik efterskole, hvor unge mennesker fra Danmark og hele verden mødes for at kombinere den særlige danske efterskoleoplevelse med en international anerkendt Cambridge IGCSE uddannelse og et internationalt netværk.

”Det har været helt afgørende for os at beholde fokus på dannelse og personlig udvikling, som er efterskolens særkende”, udtaler forstander Kim Skouborg. I en tid hvor mange efterskoler bliver større og større for at opnå stordriftsfordele, har man i Vedersø besluttet sig for at gå en anden vej. ”Vi har en stærk og meget succesfuld idrætsefterskole med gymnastik, spring, fodbold og dans på højt niveau, og vi ville ikke gå på kompromis med de værdier, der ligger i at være en forholdsvis lille skole på 120 elever, hvor alle kender alle”, fortæller Kim.

Hvad ville du sige til en studietur til Hawaii og måske prøve surfing på Waikiki Beach

Derfor valgte man at kigge efter muligheder for at være ”first movers” og være med til at udvikle skoleformen endnu mere. ”Flere efterskoler har ligesom vi havde på Vedersø Idrætsefterskole internationale klasser/hold, hvor undervisningen foregår på engelsk, men vores vision har været at skabe en engelsksproget hverdag, hvor internationale elever vil føle sig trygge og velkommen” udtaler afdelingsleder for The International Alex Mason, som selv er englænder men har boet i Danmark og arbejdet på efterskoler i snart 15 år. ” For mig har det været en personlig drøm at åbne efterskoleformen op for internationale elever, for det er noget helt unikt for Danmark, og noget som har betydet utrolig meget i mit eget liv”, fortsætter Alex.

Skolen profilerer sig først og fremmest på det helt særlige internationale miljø, hvor der blandt skolens 72 elever og 9 lærere er repræsenteret ikke mindre end 25 nationaliteter. ”Der er en del danske elever, som bare brænder for konceptet, og så er der rigtig mange, som har en eller anden form for relation til Danmark gennem familie. Nogle er også udlændinge bosiddende i Danmark eller danskere bosat i udlandet, og så er der ca. 15 udenlandske elever fra det meste af verden uden tilknytning til Danmark, og det er med til at skabe den helt særlige kultur og ikke mindst forståelse for andre kulturer, som er så unik for The International” fortæller Alex.

The International er en selvstændig afdeling under Vedersø Idrætsefterskole, og alle bygninger er nybygget til formålet. Det betyder at faciliteterne er helt i top uanset om det drejer sig om elevværelser med eget bad og toilet, moderne undervisningslokaler eller lækre fællesarealer. Udover en stribe forskelligartede internationale valgfag er der mulighed for at få idrætsvalgfag på højeste niveau, for Vedersø Idrætsefterskole har nogle af landets bedste idrætsfaciliteter med ikke mindre end 2 idrætshaller, 3 fodboldbaner og et topmoderne springcenter. På samme måde profiterer eleverne på Vedersø Idrætsefterskole af spændende valgfag og ekstremt dygtige sproglærere.

”Det er en win-win situation, og nu hvor vi kører på andet år kan vi virkelig begynde at udnytte alle de mange muligheder det giver”, siger Kim og Alex samstemmende. ”Vores lærere har lavet de nødvendige justeringer til den nye hverdag, og elever fra de to afdelinger finder helt naturligt sammen om fælles interesser – hvad enten det er idræt, musik, kreative fag eller noget helt andet. Vi kan mærke, at det store valfagstilbud er vigtigt for kommende elever – ikke mindst fordi eleverne på The International er så dejligt forskellige – og det er nok det der sammen med den internationale profil og vores helt unikke studieture er det der har været mest afgørende for de fleste elevers valg af skolen” slutter de to ledere af.

The International – Academy and Boarding School of Denmark

• 72 elever og 9 lærere.

• 25 nationaliteter repræsenteret på skolen.

• Internationalt anerkendt Cambridge IGCSE uddannelse.

• Beliggende i Vedersø i smukke omgivelser mindre end 5 kilometer fra Vesterhavet.

• Studieture til bl.a. San Francisco/Hawaii, Australien/Singapore og Sydafrika.